Annons

Vittsjö kryssade med Kristianstads DFF i Svenska Cupen

Sport Trots bara tio spelare under matchen sista halvtimme spelade Vittsjö 0–0 borta mot Kristianstads DFF – och gjorde det med mersmak.
Sport • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Linda Sällström spelade sista kvarten på Kristianstads IP och gav Vittsjö ny energi. Här syns hon i en duell med KDFF:s Alice Nilsson.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Linda Sällström spelade sista kvarten på Kristianstads IP och gav Vittsjö ny energi. Här syns hon i en duell med KDFF:s Alice Nilsson. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Trots bara tio spelare under matchen sista halvtimme spelade Vittsjö 0–0 borta mot Kristianstads DFF – och gjorde det med mersmak.

– Vi fick ökad energi när vi decimerades och gör det riktigt bra, tyckte nye tränaren Matt Ross som coachade laget på konstgräset på Kristianstads IP tillsammans med kollegan Thomas Mårtensson.

Annons

Cupmatchen blev ett slags tidigt genrep mellan grannlagen vilka möts i den allsvenska premiären om två månader. Vittsjö kom till spel utan senaste nyförvärvet Lorina White och med Linda Sällström på bänken.

Efter tio starka inledningsminuter av Vittsjö var det hemmalaget som tog över och Elisabet Gunnardottirs tjejer skapade bland annat ett tiotal hörnor under matchen dock utan att få till så bra chanser att dessa omsattes i mål. En stor anledning till detta var en stabil insats av Vittsjös fyrbackslinje och strålande spel av målvakten för dagen, Chandra Bednar.

I den 65:e minuten åkte Vittsjös Hannah Wilkinson på sin andra varning i matchen och fick därmed rött kort. Trots detta, och med Linda Sällström som inhoppare, blev slutkvarten Vittsjös bästa del av matchen. Inte minst Sällström skapade flera farligheter och verkade inte störd av några skadekänningar.

– En match som vi är riktigt nöjda med inte minst med tanke på att vi fick spela så länge med tio spelare, ansåg Ross.

Läs mer om cupmatchen i måndagens Norra Skåne.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons