Jumbomatch väntar hockeydamer

OS-2018 Sveriges ishockeydamer får spela match för undvika sistaplaceringen i OS efter 1-2 mot Japan efter förlängning,
Publicerad 18 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Sverige ställs mot Korea i jumbofinalen i OS på tisdag.

Detta blir också förbundskaptenen Leif Boorks sista match som ansvarig för det svenska ishockeylandslaget för damer.

Japan vann placeringsmatchen mot Sverige med 2–1. Segermålet kom efter drygt tre minuter av förlängningen genom Ayaka Toko.

Under ordinarie matchtid inledde Japan bäst och tog ledningen i den första perioden. I den andra akten kom Sverige igen och kvitterade genom Lisa Johansson.

För Japan väntar spel om femte plats mot Schweiz, som besegrade Korea med 2–0.