Annons

Bitter Glimmaförlust efter sent mål

Sport • Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Felix Blennborns, till vänster på bilden, 2–1-mål hade kunnat ge Glimma en tredje och avgörande match mot Limhamn i kväll. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Felix Blennborns, till vänster på bilden, 2–1-mål hade kunnat ge Glimma en tredje och avgörande match mot Limhamn i kväll. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Glimma hade Limhammn på gaffeln redan i det första playoffmötet i torsdags hemma i Trollarinken. De ledde med 4–2 inför den tredje perioden men sydvästskåningarna vände till 5–4 med tre mål i den avslutande perioden.

Limhamn gjorde första målet i lördagens match i slutet av den första perioden men Oscar Eliasson kvitterade omgående. I den andra perioden satte Felix Blennborn 2-1 för Glimma som då hade ett resultat som inneburit en tredje och avgörande match.

Annons

Nordostskåningarna höll också emot ända i den tredje perioden men när endast 2,20 av matchen återstod kunde Sebastian Nilsson trycka in 2–2. Sebastian, som gjorde Limhamns samtliga mål i matchen, gjorde även avgörande 3–2 i 3,19 in på förlängningen.

– Det är bara att konstatera att vi inte är riktigt var lika starka som Limhamn framför bägge kassarna. Det var anledningen till att de kunde vända matchen, säger Johan Sandmark.

– Men jag är stolt över grabbarna som krigar och sliter i 60 minuter plus förlängning.

Vars Glimma dock var oerhört nära att tvinga fram en avgörande match.

– Tyckte vi hade bra kontroll i den tredje perioden. Vi sköt 45 skott i matchen och kunde avgjort tidigare. Kvitteringen gav dock Limhamn energi vilket gjorde att de kunde avgöra i förlängningen.

– Tycker vi gjort en bra säsongen men vi ville mer. Vi hade kapacitet för det, säger Johan Sandmark som tränar Glimma även nästa säsong.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons