IFK Hässleholm slog seriekollega

Sport IFK Hässleholm tog årets första seger då Nosaby besegrades hemma på konstgräset i tredje träningsmatchen. IFK vann med 3–2 efter oavgjort 2–2 i paus.
Sport • Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Nosaby gjorde 1–0 på en straff redan i den fjärde minuten. 1–1 kom efter en halvtimmes spel på ett snyggt skott av Mike Andrew.

Gästerna tog ledningen på nytt men i halvlekens sista minut kombinerade Filip Ranmo och Andrew snyggt och spelade fram Waed Shaif som kvitterade till 2–2.

I den andra halvleken kunde sedan Andrew även göra ett segermål för IFK då han tog sig förbi två spelare och placerade in bollen.

– Vi skapade betydligt mer än Nosaby. Jag räknade till åtta klara chanser för oss och vi släppte bara till två och en halv, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson.

– Jag tycker vi gjorde mycket rätt i matchen. Vi blev dock lite långa emellanåt och var då inte så kompakta som jag velat. Men det känns som att vi är på rätt väg.

Nästa match för IFK blir på tisdag mot Sölvesborg hemma på Österås.

IFK-laget mot Nosaby: Alexander Nilsson – Joel Andersson, Linus Svensson, Lamin Bojang, Danny Gunnarsson – Abelto Ikose, Gustaf Lindroth, Mike Andrew – Elliot Nilsson, Filip Ranmo, Waed Shaif. Inbytta i den andra halvleken: Carl ”James” Mujaguzi, Tommy Filipovic, Lucas Johnsson, Florent Stagova, Joakim Karlsson