Tufft motstånd för Röke

Sport • Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Frida Gustafsson gjorde två av Rökes fyra mål i Lund. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

På grund av sportlovstider och sjukdom åkte Rökedamerna till Lund med endast tolv spelare. Något som gjorde att tränare Träff fick ändra i sina kedjeformationer.

– Därför visade det på styrka från oss att vi ändå kunde vinna. Vi har en grundtrygghet i vår fina defensiv, säger Röketränaren.

– Dessutom var Emelie Persson bra i målet. Vi kunde dock varit lite bättre i offensiven.

Cajsa Engdahl gav Röke ledningen efter 6,01 assisterad av Marika Bengtsson. På sekunden sju minuter senare utökade Frida Gustafsson Rökes ledning till 2–0. Lund såg dock till att hålla liv i matchen med ett sent reduceringsmål innan den första periodpausen.

I mittenperioden utökade Lisa Kringstad Rökeledningen till 3–1 med hjälp av Frida Gustafsson som fick en assistpoäng. Kringstad tackade för senast då hon i den tredje perioden spelade fram Frida Gustafsson som kunde spika slutresultatet till 4–1.

– Frida har ett bra självförtroende och gjorde mål på två kontringar, säger Rickard Träff.

Frida Gustafsson är för övrigt överlägset bäste målskytt i Skåneettan med sin 25 mål. Bara klubbkamraten Marika Bengtsson är före henne i poängligan med sina 34 poäng mot Fridas 31.

Före Röke återstår nu bara två matcher innan det är dags för första omgången av playoff.

– Dock vet vi inte än vilka som blir motståndet. Det är fortfarande helt öppet i Smålandsettan, säger Rickard Träff.

– Vi jobbar hårt för att bibehålla tempo och fokus inför det som komma ska.