Annons

Lind sist in i Vittsjötruppen

Sport Thomas Mårtensson: ”Det finns en framtid för henne i allsvenskan.”
Sport • Publicerad 27 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Brobytjejen Kajsa Lind var egentligen inställd på att spela i ettan med Glimåkra IF under 2018. Men när moderklubben hastigt tvingades kasta in handduken kom det ett samtal från Vittsjö GIK:s Thomas Mårtensson.

– Han undrade vad jag hade för tankar med fotbollen och om jag var sugen på att komma och träna med Vittsjö.

Annons

Kajsa Lind behövde ingen betänketid.

– Jag kände direkt att jag ville ta chansen. Jag hade inte haft en tanke på att en allsvensk förening skulle höra av sig.

Den 21-åriga mittbacken har hunnit skaffa sig en hel del rutin efter fem säsonger i division ett men att halka in på ett bananskal i ett allsvenskt lag är givetvis en stor omställning.

– Framförallt är det ett betydligt högre tempo och jag ligger ju efter fysiskt också. Jag tränade tre fotbollsträningar under hela januari, och sedan pang in i detta. Klart att kroppen känns lite tung just nu. Det är ju från noll till hundra men det är bara att ha tålamod och jobba på, säger Lind.

Vad har du för förväntningar?

– Framförallt ser jag fram emot möjligheten att få tillgång till bra och mycket träning för att se hur mycket jag kan utvecklas. Det här med speltid är svårt att säga något om, det kan ju hända mycket under en säsong. Men man vill ju alltid spela.

Har du varit sugen på att ta kliv uppåt tidigare?

– Det är klart att man har tänkt att det skulle vara roligt att få prova på men samtidigt har jag inte strävat efter det. Jag har mest kört på i Glimåkra och känt att det har funkat bra där.

Thomas Mårtensson har imponerats av den 21-åriga Brobytjejen.

– Kajsa har tränat med oss i tre veckor och har redan kommit in i laget, det är bra gjort. Fotbollsmässigt är hon en stark huvudspelare, har bra spelförståelse och passningsspel samtidigt som hon på kort tid har kommit ganska bra in i tempot. Hon tar kloka beslut och är lugn med bollen, säger Vittsjötränaren som tror mycket på den 21-åriga försvararen.

Annons

– Det finns säkert en framtid för henne i allsvenskan. Fördelen är ju också att hon har spelat många 90-minutersmatcher i division ett som mittback med Glimåkra. Och sist men inte minst – hon har en jäkla vilja att utvecklas och bli bättre. Det är en stor anledning till att jag tror att hon kommer att gå långt, säger Thomas Mårtensson.

bild 1/2
Glimåkrafostrade Kajsa Lind har spelat sig till en plats i Vittsjötruppen.  Foto: Stefan Sandström
Sportchefen Erika Nilsson hälsar Kajsa Lind välkommen i Vittsjötruppen.
Glimåkrafostrade Kajsa Lind har spelat sig till en plats i Vittsjötruppen.  Foto: Stefan Sandström
Sportchefen Erika Nilsson hälsar Kajsa Lind välkommen i Vittsjötruppen.
Fakta:

Namn: Kajsa Lind.

Ålder: 21 år.

Bor: Broby.

Familj: Mamma Malin, pappa Mikael och storasyster Emmy.

Gör: Studerar språk på distans och jobbar på dialysen på Hässleholms sjukhus.

Klubbar: Glimåkra IF och Vittsjö GIK.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons