Annons

Irritation när polisen inte dök upp i Osby

OSBY Mellon i Kristianstad prioriterades
Osby • Publicerad 1 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Osby har som bekant ingen egen polisstation, men polisen besöker orten med sin husbil – eller sitt mobila poliskontor – regelbundet.

Torsdagar, udda veckor, klockan 10.00-15.00 med lunchuppehåll mellan 12.00 och 13.00 ska polishusbilen komma till Osby.

Annons

Men den här torsdagen dök den inte upp.

– Jag tänkte besöka polisen och var på plats klockan tio, men då hade den inte kommit. Jag väntade till klockan elva, då ringde jag till polisen, men fick inget svar, säger en Osbybo, som inte vill figurera med sitt namn, till Norra Skåne.

– Jag hade en del jag ville ta upp och tänkte att de dyker kanske upp efter lunch. Så jag kom tillbaka klockan ett, men här var fortfarande ingen polishusbil. Så jag ringde igen och fick beskedet att den var i Kristianstad på grund av Melodifestivalen.

Han är irriterad över att husbilen inte dök upp. Polisen har i olika kanaler marknadsfört polishusbilens närvaro i Osby och att sedan inte dyka upp duger inte, anser han.

– Klart att man blir besviken, speciellt när de inte ens har meddelat att de inte kommer, säger han.

Polisen Rolf Paimensalo har full förståelse för besvikelsen och erkänner utan omsvep att ett misstag har begåtts.

– Vi ber så hemskt mycket om ursäkt från polisens sida. Det hela handlar om en ren informationsmiss. Det mobila poliskontoret skulle mycket riktigt ha varit i Osby, men har den här veckan stationerats i Kristianstad i samband med Melodifestivalen, säger han.

– Vi skulle naturligtvis gått ut med information om detta i god tid. Jag förstår om folk är besvikna, säger Paimensalo.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons