Annons

Sänkt straff för knivhugg

BROBY I tingsrätten dömdes den då 21-åriga kvinnan till tre års fängelse för grov misshandel sedan hon knivskurit en 28-årig kvinna.
Östra Göinge • Publicerad 1 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

I tingsrätten dömdes den då 21-åriga kvinnan till tre års fängelse för grov misshandel sedan hon knivskurit en 28-årig kvinna. Nu sänker hovrätten straffet till två år och sex månader.

Det var i samband med ett bråk vid Brobysjukhuset som 21-åringen (som nu har hunnit fylla 22) knivhögg 28-åringen. Åklagaren yrkade på att hon skulle dömas till ett längre fängelsestraff för mordförsök alternativt dråp.

Annons

Tingsrätten menade dock att hon inte haft sådant uppsåt att hon kunde dömas för försök till mord eller dråp samt att sannolikheten för att knivsticken skulle leda till att offret dog var obefintliga.

Kvinnan, som kommer från Västervik, dömdes därför för grov misshandel. Straffet blev tre års fängelse – ett straff som hovrätten nu har sänkt till två och ett halvt år.

Kvinnan ska vara kvar i häktet tills fängelsestraffet verkställs.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons