Annons

”Kan göra att vi kan lösa fler brott”

Östra Göinge • Publicerad 2 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Paimensalo var förste polis på plats efter det rådiga ingripandet av viltvårdaren Sören Åmand Hansen på Wanås.

– Det var ett pågående inbrott och han (Åmand Hansen) ringde till min tjänstetelefon. Jag körde dit och övertog gripandet och larmade samtidigt en polispatrull, som också anlände till platsen, säger Paimensalo.

Annons

På plats fick Paimensalo reda på att den andre inbrottstjuven hade flytt i sin bil. Han fick dock fram uppgifter om en adress utanför Vinslöv och skickade dit en polispatrull.

– Och på den adressen hittades gärningsmannens bil. Bilens förare greps och polisen genomförde åtgärder som behövdes för att lösa brottet. Det hittades gods från brottsplatsen, säger Paimensalo.

Vad kan du säga om gärningsmännen?

– Det är en kvinna och en man, strax under 40 år gamla och båda är kända av polisen sedan tidigare.

Paimensalo påpekar också att själva inbrottet var bland det värsta han har sett.

– Ja, ett inbrott är ju alltid jätteallvarligt. Men som de här inbrottstjuvarna hade betett sig – jag har aldrig varit med om något liknande. Allting var sönderslaget, säger han.

Rolf Paimensalo hyllar Sören Åmand Hansen för det rådiga ingripandet.

– Jättebra gjort, ett jätterådigt ingripande. Vågar man och vill och kan ska man agera och det gjorde han på ett väldigt bra sätt, säger Paimensalo.

Samtidigt poängterar han att det är viktigt att sätta sin egen säkerhet i främsta rummet i en sådan här situation.

– Ta inga onödiga risker. Ser man ett pågående brott är det första man ska göra att ringa 112. Det är också bra om man har möjlighet att iaktta, så att man kan hjälpa till med vittnesuppgifter.

Annons

Paimensalo ser givetvis positivt på att inbrottstjuvarna kunde gripas och han berättar att ingripandet kan ge ringar på vattnet:

– Gripandet kan göra att vi kan lösa fler liknande brott i närområdet.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons