Annons

Abrahamsson räknar med medaljregn i JSM

Sport Nedräkningen har börjat för BK Ore – om två veckor smäller det i Furutorpshallen!
Sport • Publicerad 3 mars 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Jonas Abrahamsson och BK Ore välkomnar Sveriges bästa juniorer till mästerskapet i Vinslöv.                            Foto: Marika Höghäll
Jonas Abrahamsson och BK Ore välkomnar Sveriges bästa juniorer till mästerskapet i Vinslöv. Foto: Marika Höghäll

När Norra Skåne tittar inom Gymnastikbyggnaden på fredagskvällen liras det innebandy.

Tussar man ihop ett gäng vinnarskallar blir kampen om varje centimeter viktig – även när det är uppvärmning i en helt annan sport än brottning. Varje mål firas furstligt och trashtalk är ett givet inslag.

Annons

– De har kört sin träning, så de två sista veckorna går vi ner lite i tempo och intensitet för att få in en formtopp, säger Oretränaren Jonas Abrahamsson.

Ore ställer elva brottare på mattan i JSM; Anton Olsson, Lukas Ahlgren, Albin Jönsson, Oscar Svensson, August Eriksson, Ajaj Puttichart, Alexander Jonerelv, Olivia Borglin, Filippa Fransson Lindqvist, Fanny Reijosson och Ella Söderquist.

En rejäl styrka?!

– Jag hoppas det blir största truppen i JSM, säger Abrahamsson.

Flera av hemmabrottarna kan kliva upp på pallen i Furutorpshallen.

– Anton är storfavorit. Allt kan hända men han bör vinna guld. Lukas slåss definitivt om guldet även om han inte är riktigt lika stor favorit som Anton. Oscar är guldkandidat om han gör vad han ska, sedan har vi Albin som är en medaljkandidat och det är även August beroende på hur han kommer in i turneringen.

– Alla fyra tjejer har medaljchans. Olivia har goda chanser och det har även Filippa men det är tätt mellan vikterna så det är svårt att sia om.

Du ser framför dig hur medaljerna staplas på hög?

– Jaaa...lite så. Vi har en bra trupp och hoppas på stolpe in.

Hur stort är ett JSM för BK Ore?

Annons

– Detta JSM:et har vi lagt mycket energi på. Mycket på grund av att vi har många brottare med plus att vi ju har en och annan medaljchans.

Det finns goda chanser att de bästa brottarna dyker upp i Vinslöv.

– För juniorer, till skillnad från seniorer, är ju detta en direkt uttagningstävling till landslagsuppdrag så de är nog så illa tvungna, smajlar Abrahamsson.

Längre fram väntar JEM i Rom (månadsskiftet juli/augusti) och JVM i slovakiska Trnava (mitten av september).

Årets junior-SM blir en lördagsaffär i Furutorpshallen, med invägning på fredagskvällen.

– Det finns inte riktigt underlag för två dagar. Vi valde att komprimera det och jag tror att det kommer att bli bra.

Abrahamsson hoppas på välfyllda läktare i Furutorpshallen lördagen den 17 mars.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk. Och har man inte möjlighet att komma ner till tävlingen kan man logga in på webben och se matcherna där. Vi kommer ju att webbsända JSM.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons