Annons

Stor mässa för unga utan jobb

Östra Göinge • Publicerad 5 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Östra Göinge har under en längre tid ständigt legat i topp i Skåne när statistik över ungdomsarbetslöshet presenteras.

Ungefär var fjärde person mellan 18 och 24 år är utan sysselsättning i kommunen och den dystra trenden med höga arbetslöshetssiffror har visat sig vara svår att vända.

Annons

Kommunalrådet Patric Åberg (M) har kallat ungdomsarbetslösheten för ”den största utmaningen”. Kommunen har ett antal olika projekt och andra satsningar har gjorts för att hjälpa de unga till sysselsättning, men någon märkbar förändring märks ännu inte.

Nu ska en samverkansgrupp bestående av representanter från Arbetsförmedlingen, Östra Göinge kommuns arbetsmarknadsenhet, With In, Young Innovation Hub och Ung Mentor anordna en ungdomsmässa för att ge de unga i kommunen möjligheten att ta del av utbildningar och yrken där behovet av personal är stort.

Jobbmässan riktar sig till personer mellan 18 och 29 år och den är i Knislinge Folkets park på torsdag, den 8 mars.

Arbetsgivare, utbildningsanordnare och kommunpersonal kommer att vara på plats och besökarna uppmanas ta med sig cv, eftersom arbetsgivarna på plats har ett rekryteringsbehov inför sommaren.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons