Annons

Fortsatt brist på förskoleplatser

Östra Göinge • Publicerad 8 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi arbetar dels med kortsiktiga lösningar för att kunna klara de utmaningar som en snabbt växande kommun för med sig, men samtidigt arbetar vi löpande med långsiktiga och permanenta lösningar. Tyvärr landar vi ibland i kortsiktiga lösningar som inte alltid är optimala, i väntan på de långsiktiga, säger Ulla Wram, verksamhetsområdeschef familj och utbildning.

Den nya förskolan i Hanaskog blev snabbt fullbelagd och bortsett från ett par platser på Svenska kyrkans förskola Kyrkparken i Hanaskog är det fullt överallt.

Annons

Därför kommer Åvillan i Broby att öppna ytterligare en avdelning när arbetsmarknadsenheten flyttar in i Arbetsförmedlingens lokaler.

Lutherska missionshuset i Broby håller som bekant på att byggas om till Ekbackens förskola.

Färe Montessoriförskola kommer också att etablera sig i Broby och erbjuda plats till runt 35 barn.

Trollbäckens förskola i Glimåkra, som är tänkt som en kortsiktig lösning, har även nästa år avdelningen Raketen öppen i väntan på en långsiktig lösning.

– Vi arbetar hela tiden för att kunna erbjuda alla önskad förskoleplats, säger Ulla Wram.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons