Annons

Så ser ishallsförslagen ut

Osby • Publicerad 8 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Mathias Karlsson, chef för samhällsbyggnad, och Anders Edvall, fastighetschef i Osby kommun, informerade kommunstyrelsen om vad de kommit fram till när kommunstyrelsen sammanträdde på Borgen under onsdagen.

– Att renovera den befintliga ishallen skulle kosta 71 miljoner, så som den ser ut idag, säger Mathias Karlsson.

Annons

Han upplyser om att de tittat på tre alternativ för nybyggnation. Ramen har varit att bygga en ny hall för max 80 miljoner kronor.

Det första inkluderar det man kallar en publik B-hall, det vill säga en större hall med faciliteter, omklädningsrum, kort sagt en högre standard. Det finns önskemål från både ishockeyklubben och konståkningsklubben på en sådan hall.

– Den skulle kosta max 95 miljoner, säger Mathias Karlsson.

Det förslag som håller sig inom ramen på 80 miljoner är en så kallad publik C-hall, som inte tillåter matcher i högsta division. Den skulle hamna på en summa av 60 miljoner.

Det tredje nybyggnadsförslaget ligger mitt emellan de två ovanstående. Det skulle landa på omkring 80 miljoner.

Enligt det förslaget skulle man kunna tillgodose kraven på en B-hall och återanvända en del av byggnaden som finns idag.

– Men då behöver vi utreda mer om det förslaget blir gällande, säger Mathias Karlsson. En sådan utredning skulle kosta mellan två och tre miljoner till.

För samtliga nybyggnationsförslag gäller att de inte inkluderar en isbana för allmänheten. Det gör däremot förslaget om renovering.

Skulle man bygga en ny hall med isbana för allmänheten får man lägga till 10-15 miljoner per förslag.

Väljer man att inte ha en egen isbana för allmänheten får man i så fall fördela tiderna.

Annons

– Ärendet ligger hos politikerna nu, säger Mathias Karlsson. För vår del återstår att plocka fram förslag på driftskostnader.

Förmodligen kommer ärendet upp i ledningsutskottet och för att sedan tas upp i kommunstyrelsen igen. Därefter är det kommunfullmäktiges tur att säga sitt.

Så kanske blir det ett beslut i denna fleråriga fråga, som engagerar en stor del av Osbys befolkning, före sommaren.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons