Osby föll i kvalseriens andra omgång

Sport Osby IK kammade noll när man mötte Åstorp på bortarink under söndagen.
Sport • Publicerad 11 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Osby IK kammade noll när man mötte Åstorp på bortarink under söndagen. Hemmalaget vann matchen med 3–1, periodsiffror 0-0, 1-1, 2–0, sedan sista målet kommit i tom kasse.

– Tyvärr är Åstorp bättre än vad vi är den här dagen, menade en något nedstämd Osbytränare Albin Blomqvist.

– Motståndarna är kanske inget jättebra hockeylag men har en vilja som är betydligt större än vår egen.

Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen efter 14.34 i den andra genom Emil Tilly-Andersson. Bara minuten senare kvitterade dock Axel Blomqvist.

Sedan Osby haft ett powerplay i hela 3,45 i den sista perioden, men misslyckats med att överlista Åstorpskeepern Tobias Klein, var det Andrée Persson som gjorde 2–1 för Åstorp med fem minuter kvar att spela. Klein var utmärkt i hemmamålet men även Osbykeepern Johan Lantz spelade bra.

– Vi har fyra matcher kvar att spela i kvalserien och fortfarande allt i egna händer, tröstade sig Albin Blomqvist.