Annons

Gemensam front för fler poliser

Osby • Publicerad 12 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Hon har tillsammans med kommunalrådet Patric Åberg (M) i Östra Göinge och kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm, Lars Johnsson (M), kommit överens om att agera tillsammans.

– Patric Åberg fick i uppdrag att kontakta regionpolischefen och försöka få till ett möte med oss tre så snart som möjligt, säger Marika Bjerstedt Hansen. – Vi är alla tre lika angelägna.

Annons

Hon säger att de också vill att alla siffror kommer på bordet: Hur hög bemanning är det tänkt att det ska bli?

Vad händer under semestrarna?

Andra frågor de vill ställa är hur det här resonemanget med lägre bemanning går ihop med de medborgarlöften som hålls på att skriva just nu. Likaså strävan att komma närmare medborgaren för att öka tryggheten?

– Vi vill verkligen vara med och påverka, säger Marika Bjerstedt Hansen. Det gäller inte bara vad som händer just nu utan också i framtiden och under semestern.

- Polisens resonemang måste hålla ihop. De kan ju inte lova något i ett medborgarlöfte och sedan dra ner på antalet poliser. Man kan inte säga en sak och sedan göra något annat.

– Vi vill diskutera hur allt det här går ihop och få fakta och siffror.

– Vi tänker inte acceptera en lägre polisnärvaro och vi vill gå till botten med vad vi har att förvänta oss, fortsätter hon.

För Osbys del vill Marika Bjerstedt Hansen driva förslaget att få en egen polisstation i byn.

– Vi har noga följt hur vår polisnärvaro har varit, när vi delar med Älmhult och Ljungby, så att den inte skulle minska.

– Det får den inte göra nu heller, dessutom vill vi ha tillbaka en polisstation.

Annons

– Det är en stor fördel att ha samma poliser som reder ut alla brott i närområdet och att de har en lokal kännedom om kommunen.

bild 1/3
...och Lars Johnsson, (M)
gör gemensam sak.
Marika Bjerstedt Hansen (S) framhåller den politisk enighet som funnits kring att ta fram åtgärder.
Patric Åberg.
...och Lars Johnsson, (M)
gör gemensam sak.
Marika Bjerstedt Hansen (S) framhåller den politisk enighet som funnits kring att ta fram åtgärder.
Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons