Annons

Jobbigt kvalläge för Osby IK

Sport Förlusten i söndags borta mot Åstorp ställde till det för Osby IK i återkvalet till Hockeytvåan. Därför är Göingelaget tvingade att vinna kvällens match i Åseda.
Sport • Publicerad 13 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi måste ta full pott i kväll och även i de resterande tre matcherna om vi ska ha chansen att vinna kvalserien, erkänner Osbytränaren Albin Blomqvist.

För Åseda är det sista chansen om de vill vara med och slåss om den enda platsen som ger spel i Hockeytvåan. Smålänningarna har inlett kvalserien med förluster mot Åstorp och Trelleborg.

Annons

– I övrigt så vet jag inte så mycket mer om dem, säger Blomqvist vars Osby inledde med en 6–2-seger i fredags mot Trelleborg men överraskande kammade noll i bortamatchen mot Åstorp.

– Insatserna var väl rätt så lika, bara det att det Åstorp var ett bättre lag.

Trots att OIK hade 1–1 tills fem minuter återstod i Åstorp tyckte tränare Blomqvist att hans knappast förtjänade någon poäng.

– De var helt klart bättre och fick oss att se dåliga ut.

– Vi var inte ens i närheten av att vara bra.

Albin Blomqvist har alla spelare tillgängliga inför kvällens match i Åseda. De är dagen före match skade- och sjukdomsfria.

– Men vi har ändå inte fyra fulla femmor. Men vi blir inte fler utan har dem vi har.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons