Osby fick äntligen spelet att stämma

Sport Osby IK såg till
Sport • Publicerad 13 mars 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Osby Lars Foder visade att han inte glömt var målet är beläget med sina tre kassar i Åseda. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Osby gick på knock från början och startade i högsta fart. Något som direkt resulterade i mål. 1–0 kom redan efter 73 sekunder genom Jacob Ryman. Strax efter fick Göingelaget chansen att spela i power play och det dröjde bara 45 sekunder innan pucken låg bakom hemmamålvakten ditförpassad av Osbys poängkung Axel Blomqvist.

– Vi hade riktigt bra fart på skridskorna, säger Albin Blomqvist som var nöjd med starten.

Det skulle också bli 3–0 innan perioden var över. Osby fick på nytt spela power play och den här gången var det Lars Foder som satte trissan i motståndarnätet.

– Vi förbättrade allt från vår förra matchen mot Åstorp, menar Osbycoachen.

Som fick se hela fem mål av sitt Osby i mittenperioden. Foder gjorde 4–0 medan Osby minuten senare visade prov på ännu ett effektivt spel fem mot fyra när Axel Blomqvist stänkte dit 5–0. Lars Foder var riktigt målpigg och gjorde sitt tredje mål för kvällen 7,45 in på den andra perioden.

I slutet av denna gjorde sedan Daniel Peterson och Sean Federow var sitt mål fram till 8–0.

– Jag är mycket nöjd med de inledande 40 minuterna, säger Blomqvist.

I den tredje perioden kom Åseda tillbaka lite och reducerade två gånger.

– Kanske var det bara bra. Då vi möter dem igen på fredag så vet vi att vi då måste vara på tårna, säger Albin Blomqvist.