Annons

Köper tomt för 4,7 miljoner

Hässleholm Tekniska nämnden vill köpa fastigheten Intendenten 3, som ligger på T4-området, för att där kunna bygga en ny förskola med plats för sex avdelningar.
Hässleholm • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tekniska nämnden vill köpa fastigheten Intendenten 3, som ligger på T4-området, för att där kunna bygga en ny förskola med plats för sex avdelningar.

Fastigheten ägs av företaget K-Fast T4 AB och betingar ett pris på 4 795 060 kronor, en summa som tekniska föreslår kommunstyrelsen ska ske genom upplåning.

Enligt tekniska förvaltningen finns flera mindre förskoleenheter i västra Hässleholm. Något som är ineffektivt ur personal- och driftshänseende. Med tanke på befolkningstillväxten och nya riktlinjer gällande mindre barngrupper finns ett behov av att ersätta de mindre förskolorna med en större förskola, enligt förvaltningen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons