Annons

P-garage kan få sprinklers

Hässleholm Tekniska nämnden vill att kommunstyrelsen anslår tre miljoner kronor för att installera en sprinkleranläggning i p-garaget på Norra station.
Hässleholm • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tekniska nämnden vill att kommunstyrelsen anslår tre miljoner kronor för att installera en sprinkleranläggning i p-garaget på Norra station. Man vill också ha en sprinkleranläggning i kulturhusets p-garage.

Det var efter branden i p-garaget på Norra station som frågan om ett utökat brandskydd aktualiserades. Bilbranden i garaget vid stora konsekvenser och orsakade stora kostnader.

Annons

Ett sprinklersystem i garaget hade med stor sannolikhet förhindrat och begränsat branden, menar tekniska kontoret.

Därför vill man ha pengar till ett sprinklersystem i p-garaget på Norra station och vill också att liknande sätts in i p-garaget på kulturhuset. Det senare blir eventuellt inte lika dyrt eftersom det redan finns installationer som skulle kunna få ner kostnaden.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons