Annons

Bussar ersätter tåg på Bron

Öresund Öresundsbron kommer att vara avstängd under helgen på grund av underhållsarbete.
Publicerad 15 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Trafikverket utför ett planerat underhållsarbete på Öresundsbron under tiden 17–18 mars. Under tiden kommer bussar att ersätta tågen.

Bron är avstängd från lördagen den 17 mars klockan 13 till söndagen den 18 mars klockan 13. Tågen är inställda mellan Malmö C och Kastrup.

Annons

På lördag från klockan 20 till söndag klockan 5 är tågtrafiken även inställd från Kastrup till Köpenhamn H. Detta på grund av ett planerat underhållsarbete på den danska sidan.

Bussar ersätter tågen, och de gör uppehåll på alla mellanstationer. Trafikverket upplyser resande om att det tar längre tid att resa med buss än med tåg.

- Vi kommer att byta spårväxlar vid Lernacken samtidigt som vi utför flera andra underhållsarbeten på Öresundsbrons spår. Regelbundet underhåll är ett måste för att få en anläggning driftsäker dygnet runt, säger verksamhetssamordnare Göran Holmberg.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons