Annons

En lärargärning har tagit slut

Personligt Som tidigare meddelats har Gunvor Olsson, Hässleholm, avlidit i en ålder av 79 år.
Personligt • Publicerad 18 mars 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Gunvor Olsson. Foto: Privat
Gunvor Olsson. Foto: Privat

n Som tidigare meddelats har Gunvor Olsson, Hässleholm, avlidit i en ålder av 79 år.

H

Annons

Gunvor Olsson har hastigt fått hembud och fått flytta till sitt himmelska hem.

Gunvor Olsson var född den 23 november 1938 på Hässleholms sjukhus, Stoby, Kristianstads län. Hon avled den 1 mars 2018, 79 år gammal, på Universitetssjukhuset i Örebro.

Gunvor blev frälst i mycket unga år. Den 8 maj 1949 döptes hon i Salemförsamlingen i Sösdala. Till Pingstförsamlingen kom Gunvor den 10 februari 2008, inflyttad från Tyringe.

Gunvor växte upp i ett varmt kristet hem, de första åren i Sösdala därefter i Maglö. Det var tre barn i familjen och Gunvor var äldst.

Efter avslutad folkskola fortsatte Gunvor att studera. I maj 1960 tog hon folkskollärarexamen vid lärarseminariet i Kristianstad.

Första lärartjänsten blev i Gripenberg utanför Tranås. Under den tiden träffade Gunvor Göte Olsson som sedan blev hennes make. De gifte sig 1961 i Sösdala.

Deras första gemensamma hem blev i Stora Åby utanför Ödeshög där hennes make var pastor.

Gunvor fortsatte att arbeta som lärare i Stora Åby vid sidan om uppgifterna som pastorsfru.

Makarna fick fyra barn, Tomas, Eva, Maria och Dan. Alla föddes under 60-talet. Familjen utökades sedan med 14 barnbarn och tre barnbarnsbarn.

I mitten på 60-talet flyttade familjen till Tyringe. Även där fortsatte Gunvor att arbeta som lärare.

Annons

Efter några år bytte Gunvor yrkesinriktning. Hon arbetade på ett privat sjukhem och även på Ekelidens sjukhem fram till sin pensionering.

Förutom yrkesarbetet hade Gunvor stor omsorg om sin familj och stöttade maken i hans affärsverksamhet. Hon fick mycket uträttat.

Gunvor hade många intressen. Familjens och barnens intressen var alltid i centrum. Motion och långa promenader var viktiga. Musik tog plats i hennes liv och även kläder och mode.

Pingstförsamlingen och dess verksamhet betydde mycket för Gunvor. Hon deltog flitigt i gudstjänsterna och bönesamlingarna. Hennes möte med människor präglades av omtanke och öppenhet.

Gunvor levde ett mycket aktivt liv fram till den 28 februari då hon drabbades av en kraftig hjärnblödning. Den 1 mars 2018 flyttade hon till sitt himmelska hem.

Hon har gått för att se vad ögat inte sett och örat inte hört och människohjärtat inte anat vad Gud berett åt dem som älskar honom.

En bedjande mors röst har tystnat men bönerna lever kvar.

En älskad mor, svärmor, farmor, mormor, gammelfarmor och gammelmormor samt syster och svägerska har lämnat de sina i sorg och saknad, men Gunvor är i ljust och tacksamt minne bevarad. (Upp 7:9).

Vi som församling deltager också i saknaden efter Gunvor och det hon betytt för Guds verk.

Vi omsluter Tomas, Eva, Maria och Dan med familjer samt övrig släkt i våra förbönder.

Viviann Andersson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons