Annons

Han tar över i det Svenska Bangolfförbundet

Sport • Publicerad 21 mars 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Leif Nilsson var bäst i ett mycket bra Sjöviken som spelade hem tio poäng i Malmö. 
Foto: Johannes Höghäll Johnsson/Arkiv
Leif Nilsson var bäst i ett mycket bra Sjöviken som spelade hem tio poäng i Malmö. Foto: Johannes Höghäll Johnsson/Arkiv

Leif Nilsson, bosatt i Fjälkinge, är en av veteranerna som spelare i Hässleholmsklubben Sjöviken men har även jobbat en hel del vid sidan om golfbanorna.

Men att han nu tillfrågats av det svenska förbundets valberedning om att ta över efter avgående Ulf Hansson från Asarum kom dock inte som någon överraskning.

Annons

– Nej, jag har väl blivit tillfrågad några gånger under en tioårsperiod, förklarar Leif Nilsson som dock tidigare inte velat hoppa på uppdraget.

– Mitt civila jobb har inte gett mig tillräckligt med tid men nu har jag pensionerat mig sedan något år. Då finns det naturligtvis lite mer tid att jobba med intresset bangolfen.

Till saken hör också att Svenska Bangolfförbundet sedan ett år har sitt kansli i Hässleholm där generalsekreteraren Mats Nilsson och konsulenten Jan-Åke Persson arbetar.

– Vilket förstås blir praktiskt för mig om jag blir ordförande, säger Leif Nilsson.

– På en halvtimme kan jag ju ta mig från Fjälkinge och till kansliet.

Förutom nyval på Leif Nilsson föreslår valberedningen omval på de fyra övriga ledamöterna som skall väljas. Dessa är Stefan Gillberg, Jönköping, Ulf Kristiansson, Skoghall, Carina Lindström, Umeå och Christian Eriksson, Eskilstuna. Fyra ledamöter har dessutom ett år kvar på sin mandatperiod och den kvartetten är Elisabeth Brandt, Landskrona, Hans Bergström, Uddevalla, Per Mattsson, Sollefteå och Agneta Harrysson, Asarum.

Bangolfförbundet håller det här året sitt förbundsmöte i Sundsvall.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons