Osby avslutade med seger i Trelleborg

Sport • Publicerad 21 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Men de två förlusterna mot Åstorp gjorde ändå att Osby får inrikta sig på spel i Hockeytrean till hösten.

Man blev faktiskt inte ens bästa tvåa i kvalgrupperna eftersom IK Guts från Norrköping avslutade sitt kval genom att besegra Virserum på bortais.

– Sedan är väl frågan om Guts är en klubb som verkligen skulle vilja gå upp om man erbjöds en friplats, sa Blomqvist.

– Så vi får väl se vad som händer och kanske hoppas på det bästa.

Matchen i Söderslättshallen, inför en fåtalig publik, levde i två perioder. Osby hade 3–1, efter mål av Axel Blomqvist två gånger och Lars Foder, men hemmalaget kröp ifatt till 3–3 inför den andra pausen.

Då hade dessutom Emil Wengelin i hemmalaget och Tomas Mader i Osby fått lämna matchen efter en intern uppgörelse.

Mader med ”match penalty” i protokollet, vilket betyder avstängning, men det var förstås mest av akademiskt intresse för Osby den här kvällen.

I slutperioden ryckte Osby till 5–3 genom mål av Daniel Petersson och Marcus Korutschka innan Trelleborg reducerade och Axel Blomqvist avslutade Osbys målskytte för den här säsongen.

– Axel är duktig och gör fem poäng (3+2) den här dagen, tyckte Osbytränaren som kom till Trelleborg utan sjuklingarna Lukas Björnsson och Anton Erlandsson.

Fotnot: De fyra gruppettorna i kvalserierna som är klara för spel i Hockeytvåorna blev: Hovås, Mölndal, Lund och Åstorp.