Annons

Miljonregn till naturprojekt

kristianstad Vattenriketleden får 655 000 kronor i LONA-bidrag av länsstyrelsen. Den totala utdelningen för Kristianstads kommun är 1,2 miljoner kronor.
Publicerad 22 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

30 skånska lokala nturvårdssatsningar, LONA, får dela på över sex miljoner kronor. Bidraget betalas ut årligen till kommuner och föreningar. Bidraget är till för att stimulera till ökat lokalt engagemang för naturvårdsfrågor, göra naturen nära tätorter mer tillgänglöig och för att fler kommuner ska arbeta med naturvård.

- Vattenriket har en fantastiskt rik och varierad natur och det här projektet innebär att vi kan förbättra förutsättningarna för friluftsliv i området. Dessutom hoppas jag att det kommer att bli ett bra tillskott för besöksnäringen. Intresset för vandring är starkt växande i vår region, säger Carina Wettemark, koordinator för Biosfärområde Kristianstads Vattenrike i ett pressmeddelande.

Annons

Projektet ”Vattenriketleden etapp 1” började som ett medborgarförslag om att skapa en Vattenriketled som en del av Skåneleden.

Det statliga anslaget på 655 000 kr blir en viktig pusselbit för att få till stånd den 14 mil långa leden tvärs igenom Vattenriket från norr till söder.

Kristianstads kommun ett rejält tillskott till projekt som gagnar friluftslivet.

Totalt landar medlen på 1,265 miljoner kronor. Förutom ”Vattenriketleden etapp 1” får även projekten ”Hitta ut i Kristianstad” och ”Tillgänglig Vramså för alla – fågel fisk och mitt emellan” anslag.

-Så himla kul att Vattenriketleden och de båda andra projekten i Kristianstads kommun beviljas medel! Att Kristianstad är den kommun som kammar hem mest projektmedel känns också bra för friluftslivet som helhet, säger Carina Wettemark.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons