Annons

Nilssons började med vinst

BILSPORT Hässleholms MK:s Rune och Andreas Nilsson fick en bra start på säsongen då de vann premiärtävlingen i Danmark.
Sport • Publicerad 22 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Hässleholms MK:s Rune och Andreas Nilsson fick en bra start på säsongen då de vann premiärtävlingen i Danmark. Det var för övrigt första svenska segern i en dansk BilO-tävling.

– Eftersom den svenska bilorienteringen är på nedåtgående både när det gäller tävlingar och tävlande så har vi de sista åren tävlat allt oftare i Danmark, berättar Rune Nilsson.

Annons

– I början hade vi mycket svårt med det danska bilorienteringsupplägget, men efter hand har vi kommit in i det mer och mer.

Årets första tävling, som ingick i Själlands och Öresundsmästerskapen, avgjordes i området norr om Hilleröd med nära 30 deltagande ekipage på plats. HLMK-ekipaget, som i fjol var tvåa i samma tävling, presterade på topp.

– Vi gjorde vår bästa tävling hittills och vann tävlingen med stor marginal, säger Rune Nilsson som tillsamman med sonen Andreas härnäst på nytt tävlar i Danmark med en dubbeltävling i NEZ (Nordiska Mästerskapet) som avgörs på Jylland i slutet på april.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons