Annons

Se staden lite från ovan

Hässleholm Som ännu ett inslag i fastetidens insamlingskampanjen till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete anordnar Hässleholms församling öppet hus i Hässleholms kyrka på lördag 24 mars klockan 10-14.
Hässleholm • Publicerad 22 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Som ännu ett inslag i fastetidens insamlingskampanjen till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete anordnar Hässleholms församling öppet hus i Hässleholms kyrka på lördag 24 mars klockan 10-14.

Återigen ges det då tillfälle att ta sig upp i kyrktornet för att se Hässleholm med omnejd litet grand från ovan. Trappan är smal och brant, men denna tornklättring har förblivit en favorit från år till år. Somliga hässleholmare (och utifrån kommande) tar chansen för första gången, andra som varit uppe i tornet förut återkommer för ett nytt besök.

Annons

Efter att ha varit uppe i tornet, eller istället för att ge sig på denna strapats, kan man under förmiddagen följa med på visning inne i kyrkan av kyrkorummet och kyrkans textilier. Man kan också köpa kaffe och hembakta bullar inne i vapenhuset eller köpa och grillad korv ute på kyrkbacken.

Alla aktiviteter och utspisningsmål kostar 20 kronor vardera, och alla intäkter går oavkortat till fasteinsamlingen, som i år har som tema ”Att resa sig starkare”.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons