Annons

Stor oro för flytt av barn med diagnoser

Osby • Publicerad 22 mars 2018 • Uppdaterad 29 november 2021

Kenny Hylander är djupt bekymrad över beslutet att flytta elever från Parkskolan till Visseltofta.

En flytt för sonen, som nu går i tvåan, skulle innebära en ren katastrof, menar han.

Annons

– Han är beroende av rutiner och struktur. En flytt skulle förstöra allt för honom. När rutinerna bryts låser han in sig i sin egen lilla bubbla och det går inte att få kontakt med honom.

Han berättar om sonens svåra situation.

Hur pojken blir rädd och osäker och kan få panik då han måste sitta på en buss med många andra. Och att det redan i nuläget är en utmaning för honom att åka buss till skolan fast det bara är ett tiotal barn på bussen.

– Han har redan rymt ett par gånger när det har blivit för mycket för honom. Hur blir det då när de flyttat och alla rutiner bryts?

– Det är vi föräldrar som får ta hela smällen, sitta uppe till fram emot tre på natten innan han kan somna på grund av oro i kroppen, ta ut VAB, mista lön och så vidare.

– Det här kan klassas som rent och skärt förtryck av barn med speciella behov. Politikerna ser inte till barnens bästa utan tänker bara på att rädda Visseltofta skola, anser Hylander.

I nuläget är det sex elever med särskilda behov som ingår i Parkskolans integrationssatsning. Nu frågar sig föräldrarna om allt ska slås sönder.

Daniel Landin (S), ordförande i barn- och skolnämnden vill dock ge lugnande besked.

– Ingenting är bestämt och när det gäller barnen med speciella behov ska vi ha ett särskilt föräldramöte med alla inblandade, säger han.

– Ärendet ligger just nu på tjänstemannanivå som jobbar med detaljerna. Jag förstår föräldrarnas oro och situation, men vi ska försöka göra det allra bästa av den här situationen, säger Landin.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons