Annons

Sommartid året om gör allt lite ljusare

Nyheter Hur länge har vi då genom att införa sommartid kunnat njuta av längre dagar? På det kan vi ge besked.
Publicerad 23 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Initiativtagaren när det begav sig första gången hette George Vernon Hudson och årtalet var 1895. Syftet var att ge arbetarna mer fritid efter arbetets slut.

Annons

Det är också dags för att byta däck för den som kör med dubbar. Enligt vad som försports oss ska bytet ske senast den 15 april. Vi som kör med friktionsdäck kan själv bestämma när vi vill skifta däck.

Så byter vi inte bara tid och däck. Vi byter också ämne och ägnar oss åt begreppet Medelsvensson.

Det finns mycket intressant statistik om Medelsvensson och eftersom det är fredag i dag kan vi ägna några rader åt det så kallade fredagsmyset.

Annons

Vad hände den dag du föddes? Den nyfikne kan hos vissa tidningsföretag köpa en inramad tidningssida för ett antal sköna slantar. Personligen behöver vi bara gå till vårt eget tidningsarkiv och får då veta att födelsedagen bjöd på ett ruskigt sommarväder.

Ett smart försök:

- Ska ni ha främmande?

- Vi ska sova.

Axel Wahlquist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons