Annons

Ny britt provade i HIF

Sport Då Hässleholms IF har skador på sina mittbackar Emil Szymanski och Eric Svensson
Sport • Publicerad 24 mars 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Jalen Jones kan bli lösningen på HIF:s mittbacksproblem. FOTO: JAN RYDÉN
Jalen Jones kan bli lösningen på HIF:s mittbacksproblem. FOTO: JAN RYDÉN

– Jag är här från måndag till måndag, berättar 19-årige Jalen Jones som senaste spelade för Mersham.

– Är från London där jag tidigare spelade fram tills förra året med Crystal Palace ungdomslag. Förhoppningen är att jag ska få ett kontrakt här med HIF.

Annons

Jalen Jones bildade backpar med Liridon Ahmeti mot Nosaby.

– Inget ont om Liridon men då han är ytterback så blev det lite som att bara spela med en mittback, säger Dan Olofsson.

– Jag tycker att Jalen gör det jättebra och han visar upp goda sidor. Han är duktig defensivt och har ett bra huvudspel. Jag hoppas det går att lösa för vi är verkligen i behov av mittbackar.

Själva matchen blev ganska öppen och situationsrik. Nosaby gjorde 1–0 efter en kvart genom Axel Jidorf efter inlägg från Max Sandberg. Sedan tog HIF över spelet och kunde kvittera på en nick av Joel Wedenell efter inlägg av Harley Willard. Wedenell hann för övrigt även med att missa en straff innan halvleken var över.

I den andra halvleken tog Nosaby ledningen på nytt då Benjamin Fadi spelade fram Julian Grozdanovski till 2-1. Men HIF kunde på nytt kvittera i den 80:e minuten. Burim Rexhepi slog en hörna som Jalen Jones nickade fram till Wedenell som förpassade den i mål.

Men det skulle inte räcka till oavgjort då Nosaby i slutminuterna kunde göra segermålet till 3–2 då Benjamin Fadi på nytt spelade fram Julian Grozdanovski. Segern satt fint för Kristianstadslaget då de precis som HIF haft en tung försäsong.

HIF-tränaren Dan Olofsson såg en hel del positiva saker när det gäller sitt lags egna insats.

– Jag tycker vi gör en helt annan match än då vi för en vecka sedan förlorade mot Älmhult. Framförallt de 25 sista minuterna av den första halvleken är jag nöjd med.

– Men vi hade det mesta av spelet även i den andra halvleken. Förutom vid sina mål hade Nosaby inte så mycket framåt.

Engelsmannen Harley Willard svarade för en bra insats som högermittfältare. Han är ännu inte helt klar för HIF då alla papper inte är klara.

Annons

Normalt vid den här tiden har de flesta lagen i regionen börjat spela sina matcher på naturgräs. Det blir inte så i år och då HIF kommer att spela seriepremiären borta mot Berga på plastgräs så är det knappast heller aktuellt.

– Nej, vi kommer att träna på konstgräset under de två kommande veckorna, säger Dan Olofsson.

Vars HIF ska spela sig i form inför premiären. De möter Kristianstads FC borta på långfredagen och Gnosjö hemma i seriegenrepet på annandag påsk.

HIF-laget på Österås: Johannes Ljungbäck – Sebastian Carrblad (Tim Ströbeck, 65), Liridon Ahmeti, Jalen Jones, Amen Chehade (Bekim Olsson, 75) – Harley Willard (Niazi Smail, 65), Anton Persson, Joel Svensson, Viktor Christiansson (Haris Crnalic, 65)– Burim Rexhepi, Joel Wedenell.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons