Annons

Redhawksbacken stängs av tre matcher

Ishockey Redhawksbacken Anton Mylläri stängs av i tre matcher för huvudtacklingen på Frölundas Ryan Lasch.
Sport • Publicerad 24 mars 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Anton Mylläri tacklade Ryan Lach utanför spelet och utvisades under fredagens kvartsfinal 3 i bäst av 7 mellan Frölunda HC och IF Malmö Redhawks i Scandinavium i Göteborg. Nu stängs han av i tre matcher. 
Foto: Björn Larsson/TT
Anton Mylläri tacklade Ryan Lach utanför spelet och utvisades under fredagens kvartsfinal 3 i bäst av 7 mellan Frölunda HC och IF Malmö Redhawks i Scandinavium i Göteborg. Nu stängs han av i tre matcher. Foto: Björn Larsson/TT

Disciplinnämndens beslut kom under lördagen.

"När drygt fem minuter återstod av den tredje perioden i kvartsfinalmötet mellan Frölunda och Malmö spelade hemmalagets Ryan Lasch iväg pucken bakom det egna målet. Malmös Anton Mylläri anslöt glidande till situationen. När Mylläri passerade snett framför Lasch valde Malmöspelaren att skära in framför motspelaren, följt av att en tackling utdelades mot huvudet. Lasch klev av och återkom inte till matchen" skriver Disciplinnämnden i sitt beslut.

Annons

Malmöspelaren Anton Mylläri fälls för tackling mot huvudet i gårdagens match mellan Frölunda och Malmö. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2017/2018.

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/03/23/malmo-redhawks-orkade-inte-hela-vagen/" one_line="true"]

Det var i fredagens kvartsfinalmöte mellan malmö Redhawks och Frölunda som händelsen, som nämnden valde att granska, inträffade.

Anton Mylläri ska även betala böter på 5 000 kronor.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons