Annons

”Kan vara bra om frågan diskuteras igenom”

OSBY Frågan väcker många känslor
Osby • Publicerad 28 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det förklarar Tommy Augustsson (S) ordförande i samhällsbyggnadsutskottet. Kommunen behöver marken och det finns ingen privatperson som är intresserad av att köpa, menar han.

– Jag vet att ett par intresserade personer har varit och tittat på platsen men backat ur när de har sett hur mycket där är att göra, säger Tommy Augustsson.

Annons

Han har inte sett skrivelsen från hembygdsföreningen.

– Jag är inte oäven när det gäller att diskutera frågan ytterligare, men det har gått väldigt lång tid och jag vet att räddningstjänsten redan har förberett att använda gården för övning.

Niklas Larsson (C), oppositionsråd, tycker att frågan nog kunde diskuteras ytterligare med tanke på att ärendet har väckt mycket känslor i Lönsboda.

– Jag är inte så insatt själv, men frågan var uppe på centerns årsmöte i Lönsboda. Kanske är gården i så dåligt skick att ingen vill köpa den? Och kommunen behöver ju marken.

– Eldas eller rivas, det kanske ändå blir frågan till sist. Men visst kan det vara bra om frågan diskuteras igenom innan dess, säger han.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons