Annons

Kommunen vill sälja – för tolv miljoner

OSBY Nu lämnas Briohuset till försäljning på öppna marknaden.
Osby • Publicerad 29 mars 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
En ny detaljplan för Briohuset är framtagen. ARKIVBILD
En ny detaljplan för Briohuset är framtagen. ARKIVBILD

Under onsdagen lämnade de kommunanställda definitivt den tillfälliga arbetsplatser för att installera sig i det nyrenoverade kommunhuset.

Fastighetschef Anders Edwall säger att avtal just nu håller på att tecknas med hyresgästen, stiftelsen Lekoseum, som fortsättningsvis hyr butikslokal och källarutrymmen i huset.

Annons

En yta som bara upptar drygt 700 kvadratmeter av husets sammanlagda 10 700 kvadratmeter. Hyresavtalet med Lekoseum kommer att gälla i fem år.

– Avtal ska tecknas i dagarna, säger Anders Edwall som av kommunstyrelsen har fått i uppdrag att sälja det anrika Briohuset. Osby kommun har under de senaste åren huserat i lokalerna under tiden det gamla kommunhuset totalrenoverades. Nu hoppas Anders Edwall att kommunen lyckas att sälja fastigheten för mellan 8 och 12 miljoner kronor.

Det var år 2013 som kommunen köpte huset för 12,5 miljoner kronor.

Huset var länge ett alternativ till att bli det nya kommunhuset, men kostnaden ansågs bli alltför hög efter noggranna beräkningar.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons