IFK Osby förlorade för första gången i vår

Sport För första gången i vårens träningsmatcher åkte IFk Osby på en förlust.
Sport • Publicerad 30 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

För första gången i vårens träningsmatcher åkte IFk Osby på en förlust.

Division 4-laget Ljungby IF vann nämligen på Lagavallens konstgräs med, 2–0 efter samma siffror i paus.

– Ingen bra match av oss – första halvlek förmodligen den sämsta som vi gjort under våren, menade IFK Osbytränaren, Mattias Nilsson.

Ljungby, som föll ur trean förra säsongen, visade sig fysiskt tuffa för Osbylaget den här dagen.

Dessutom tilläts hemmalaget göra två snabba mål i den 27:e och 30:e minuten. 2–0 för övrigt på en straffspark.

– Nja, kan kanske diskuteras om det var straff men jag hade förstås tyckte den varit okay om vi hade fått den, förklarade Osbytränaren.

Osby hade också en mål i nätmaskerna strax efter hemmalagets andra genom Otto Nilsson men det dömdes bort för offside.

– Överhuvudtaget skapar vi för lite och det är bara att erkänna att Ljungbyspelarna hade den bästa viljan den här dagen, ansåg Mattias Nilsson.

– Så det blev en genomgående tuff match för vår del.

Positivt iallafall att lagkaptenen och mittbacken Benjamin Persson höll en hög nivå och att Wilhelm Olsson, på väg tillbaka efter långtidsskadan, kunde göra 75 minuter på konstgräset.

Genrepet för Mattias Nilssons manskap blir nu nästa lördag när man möter IFK Trelleborg på hemmaplan.

– Då behöver vi stiga upp rejält jämfört med den här matchen, ansåg Nilsson.