Annons

Nilsson håller lite lägre profil

Sport • Publicerad 6 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Daniel Nilsson vill slå ur underläge.    Foto: Stefan Sandström
Daniel Nilsson vill slå ur underläge. Foto: Stefan Sandström

Förutom otaliga timmar på konstgräset har IFK-ledningen lagt mycket energi på teambuilding – där träningslägret i spanska Nerja blev guld värt.

– Jag tycker verkligen att vi har tagit kliv i rätt riktning, säger IFK-tränaren och berättar att man har satt upp beteendemål kring hur enskilda spelare och laget ska agera.

Annons

Kontinuitet och en sammansvetsad trupp som är ett år rikare på erfarenhet ska hålla IFK Hässleholm borta från bottenstrid i år.

Precis som ifjol tvingas IFK Hässleholm spela sin hemmapremiär på konstgräset där de gulsvarta tar emot Lindsdal i morgon.

– Det är en stor skillnad att få spela premiären på sin hemmaplan med supportrarna på läktaren. Den fördelen mister vi i år också, konstaterar Daniel Nilsson.

Borde det ha gjorts mer för att få A-planen i speldugligt skick?

– När du säger ”mer”, vad har gjorts? frågar IFK-tränaren retoriskt.

Den kylslagna våren har inte undgått honom men efter två hemmapremiärer i rad utan möjlighet att spela på naturgräs och förutsättningar att skapa ett vettigt publikarrangemang vill IFK-tränaren lyfta frågan på kommunnivå.

– Hur ska vi kunna skapa förutsättningar för fotbollen i Hässleholm på våren? Kan en liten kommun som Bromölla lägga ut växtduk på tre planer måste väl Hässleholm kunna lägga ut växtduk på fyra, menar han.

– Fast det vi egentligen saknar mest är att få träna på hel plan.

Vad kan då supportrarna hoppas på av IFK i år?

– Bättre än förra året, lite blygsamt, konstaterar Daniel Nilsson och utvecklar:

Annons

– Vi har fått ha en kontinuitet i truppen och det är jag jättenöjd med.

Mittbacken Simon Henningsson ska snart vara i matchform efter nästan 13 månaders frånvaro (korsbandsskada).

– Jag ser honom som ett nyförvärv som verkligen kommer att lyfta oss när han är i form.

Men IFK-tränaren sticker inte under stol med att Karim Al-Asi lämnar ett tomrum efter sig.

– Det är en spelare som vi inte har lyckats ersätta.Men det hade behövt vara en toppspelare i så fall, annars har vi egna spelare som kommer att ta kliv under året.

Är du avundsjuk på tränarkollegorna i HIF som har två av seriens vassaste spelare i Rexhepi och Wedenell?

– Det är klart att man alltid vill ha bra spelare men jag tycker att vi har det. Nu när Tommy Filipovic har fått vara med oss från början, och är fulltränad, kan han mycket väl utmana Wedenell om skytteligasegern. Vi har Mike Andrew och Gustaf Lindroth som är kreatörer och framspelare. Jag har gärna tre spelare som gör 10–15 mål, det gör det svårare för motståndarna om vi har många anfallsvapen, säger Nilsson och bjuder på ett skruvat avslut:

– Men klart att det hade varit kul att se två spelare som har tillbringat ungdomsåren i föreningen och har gulsvarta hjärtan spela seniorfotboll i IFK Hässleholm.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons