Annons

Åtalas för upprepad misshandel

hässleholm Slag, stryptag och överträdelse av kontaktförbud – nu ställs en man som misstänks ha terroriserat sin fru både fysiskt och psykiskt inför rätta.
Hässleholm • Publicerad 10 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

De händelser som mannen misstänks för sträcker sig från i höstas och fram till januari i år.

Han är i 30-årsåldern och enligt åklagare Jennie Kjellander är det sin egen hustru som han ska ha misshandlat under en längre tid. Totalt är det på tolv åtalspunkter som mannen ska prövas.

Annons

Det rör sig om flera fall av misshandel, där mannen slagit kvinnan, kastat in henne i en garderob och tagit stryptag så att hon svimmat av. Vid ett tillfälle misstänks mannen ha slagit sin fru medan en kompis höll fast henne, en man som också åtalas för misshandel för sin medhjälp.

Även efter det att paret separerat har misshandeln fortsatt. Kvinnan ansökte, efter flera anmälningar mot mannen, om ett kontaktförbud, vilket hon också beviljades.

I polisförhör har hon berättat om hur rädd hon varit för mannen och att hon vill skilja sig från honom.

Mannen har dock brutit mot kontaktförbudet upprepade gånger genom att bland annat ringa och sms:a nästan dagligen. Han har också dykt upp vid hennes bostad och hotat att döda henne.

En av åtalspunkterna rör också kvinnans nya partner, som mannen ska ha släpat ur sängen i kvinnans bostad och därefter misshandlat med flera slag.

Förutom misshandel, olaga hot och överträdelse av kontaktförbud, åtalas mannen också för egenmäktigt förfarande efter att ha tagit kvinnans plånbok på Ica Maxi i Hässleholm medan hon packade ner sina varor i kassar.

Mannen själv har erkänr vissa av brotten han åtalas för, men nekar på flera av åtalspunkterna.

lousil
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons