Annons

Ny kyrkoturné för Glenn och Helene

Kultur och Nöje För fem år sedan gjorde Glenn Wish och Helene Persson sin första kyrkokonsert. Nu är det något som de känner att de inte kan vara utan.
Publicerad 11 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Glenn Wish och Helene Persson tycker att konserterna i kyrkorna är något speciellt som de gärna vill göra varje år. 
Foto: Johan Funke
Glenn Wish och Helene Persson tycker att konserterna i kyrkorna är något speciellt som de gärna vill göra varje år. Foto: Johan Funke

För sjätte året i rad ger Glenn Wish och Helene Persson vårkonserter i en rad kyrkor, och det är något som med åren blivit en självklarhet för paret.

– Det är en underbar stämning att spela i en kyrka, och efter att vi gjort det första gången kände vi att det här måste vi fortsätta med. Jag har nog blivit religiösare och religiösare för varje år vi gjort detta, säger Glenn.

Annons

Han menar att det blir en annorlunda konsert både för publiken och dem som artister.

– I en kyrka där de sitter i bänkarna blir det en mer lyssnande publik än annars. I slutet av konserterna brukar det mer likna en gospelkonsert där publiken står upp och klappar med. Att sen få stå och ta dem i hand och se leenden i deras ansikte är fantastiskt, säger Glenn Wish eller Glenn Åhstedt som han egentligen heter.

Turnén omfattar fem konserter där de inleder i Osby kyrka torsdagen den 26 april.

– Vi har aldrig spelat där tidigare, men jag har sjungit där på en begravning och blev imponerad av kyrkan. Den är väldigt stor och rymlig, jag tror den tar in 700 personer, säger Glenn Wish.

Övriga konserter är i Tomelilla, Skepparslöv, Vollsjö och Eslöv, ställen som de varit på tidigare.

Vårkonserterna kommer precis som tidigare år att innehålla klassiska Elvislåtar, country, svensktoppslåtar och Abba, allt kombinerat med mycket kärlek och energi. Med sig på turnén har de sitt band under ledning av Niclas Brandt (klaviatur), övriga i bandet är Peter Fältskog (trummor), Mathias Tofte (bas) och Ola Hjelm (gitarr).

– Det är nu ska vi ut och frälsa vår publik. När vi kör Suspicious Minds på slutet så brukar kalken i kyrktaken lossna, säger Glenn Wish.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons