Annons

Het Linda Sällström känner pressen inför säsongsstarten

Sport • Publicerad 13 april 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Ett av de sista träningspassen för Linda Sällström & co inför den Damallsvenska premiären.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Ett av de sista träningspassen för Linda Sällström & co inför den Damallsvenska premiären. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

– Man får ju vara glad för att det inte blev mer än 60 procent men det är klart att det är en press, säger 29-åringen om ”expertpanelen” vid Damallsvenskans upptaktsträff som trodde på en kraftig Sällströminfluens i Vittsjös målfabrikation även den här säsongen.

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det och får väl hoppas att våra motståndare istället koncentrerar sig på Clara Markstedt och Hannah Wilkinson.

Annons

– Och alltså glömmer mig, skrattar Sällström som på flera sätt är unik i Damallsvenskan inte bara som målspottare.

Utan kanske i ännu högre grad för att hon tillhör den lilla skara fotbollstjejer vilka återkommit från tre(!) korsbandsskador och ändå är en bättre spelare än någonsin.

Framgångarna med bland annat 17 mål (15 i allsvenskan och två i cupen) förra säsongen gav eko i damfotbollsvärlden och Linda Sällström var ett hett namn inför den här säsongen.

– Det fanns intressen från andra klubbar, förklarar hon försiktigt men ändå valde Sällström till slut att stanna vilket fick Vittsjöfansen att jubla.

– Det är ju alltid en fantastisk stämning att spela på idrottsparken i Vittsjö och både där och på våra bortamatcher har vi ju dessutom härliga fans som stöttar oss.

Men även på ett annat plan har lilla Vittsjö vissa fördelar även bland en internationell storspelare som den finska landslagsforwarden.

– Vittsjö är ju en mycket mysig och speciell plats så nej jag har inte ångrat mig att jag stannade – inte ännu i alla fall, skrattar Linda Sällström.

Ett annat bevis på Vittsjöfansens lojalitet som satt sig hos Sällström var träningspremiären en mörk och kall januaridag på konstgräset i Hässleholm.

När Vittsjölaget sprang ut i vinterdiset fanns en skara Vittsjöfans på plats bara för att kolla premiärträningen.

Och en stor kontingent rödblå fans kommer dessutom att behövas på lördag när Vittsjö inleder Damallsvenskan på tuffast möjliga sätt genom att möta Kristianstads DFF på bortaplan.

Annons

Dessutom i samband med att Kristianstadsfotbollen inviger sin nya fotbollsarena – med sju procent hybridgräs.

– Tufft så klart och fantastiskt inspirerande att få börja med ett sådant derby, säger skyttedrottningen.

– Vi vann ju faktiskt motsvarande match förra säsongen så det känns bara bra att inleda i Kristianstad.

Annars har försäsongen varit vädermässigt tuff för alla fotbollsspelare men Sällström gnäller inte för den saken.

– Nej, försäsongen har varit okay och vi har ju också haft några sköna landslagsavbrott med tanke på vädret, menar Linda Sällström.

– Värmen på Cypern var ju exempelvis underbar att komma till.

Med andra ord kan det vara en ganska het skyttedrottning som inleder säsongen i ett stort emotsett derby i morgon.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons