Annons

Döms för hot med penna

Hässleholm En gymnasieelev hotade i slutet av förra sommaren att hugga en annan elev med en penna i halsen och därefter dricka hans blod.
Hässleholm • Publicerad 17 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En gymnasieelev hotade i slutet av förra sommaren att hugga en annan elev med en penna i halsen och därefter dricka hans blod. Nu döms eleven till dagsböter för olaga hot.

Händelsen utspelade sig på Jacobsskolan i Hässleholm och den nu dömde ska ha retat upp sig på målsäganden några dagar tidigare. När de stötte på varandra i skolan trycktes målsäganden upp mot en vägg och hot uttalades. Dessutom höll den dömde en penna i handen vilket förstärkte allvaret i hotet.

Den åtalade har erkänt händelseförloppet och tingsrätten dömer honom således för olaga hot. Bland annat med hänsyn till att mannen var minderårig vid tidpunkten väljer tingsrätten att utdöma dagsböter om sammanlagt 2 500 kronor.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons