Annons

”Lågt av regeringen att utestänga SD”

Hässleholm • Publicerad 17 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Även om jag inte delar SD:s syn i många frågor är det rimligt att Sveriges tredje största parti bjuds in till samtalet om framtidens tåginvesteringar. att stänga ute SD från samtalen är ett lågvattenmärke för S och MP. Nu pratar vi om en tydlig sakfråga och då kan man inte stänga ute ett av åtta partier. Det är sandlådenivå, kommenterar Carl-Johan Sonesson.

Annons

På måndagen blev det känt att regeringspartierna kommit överens om att gå vidare med höghastighetstågen. Senast 2045 ska de nya stambanorna stå färdiga och de rödgröna har satt ett kostnadstak.

Sedan dess har Miljöpartiet lobbat hårt för att staten ska låna pengar till projektet och att tågen ska gå i 320 km i timmen samt att de nya stambanorna ska vara klara 2035.

Moderaterna och Liberalerna säger nej till höghastighetstågen och vill att pengarna ska satsas på att rusta upp och bygga ut den regionala tågtrafiken. Det gör större nytta för fler och kan göras ganska snabbt, menar de.

Annons

SD är tungan på vågen i frågan i riksdagen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons