Annons

Stor satsning på barn och musik

skåne Kivik Art Centre och Mix Musik får sammanlagt 700 000 kronor av Region Skånes kulturnämnd för att utveckla en ny pedagogisk kulturverksamhet för barn och unga.
Publicerad 17 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det ska även ge möjlighet för fler att uppleva världsmusik i hela Skåne.

‑ Kivik Art Centre och Mix Musik arbetar gränslöst och innovativt med sin kulturverksamhet och når en mycket bred publik, inte minst våra yngre skåningar. Genom Region Skånes bidrag kan de fortsätta att utveckla sina verksamheter och sprida kulturengagemang till ännu fler, säger Maria Ward (S) ordförande Region Skånes kulturnämnd i ett pressuttalande.

Annons

‑ Jag hoppas att ännu fler nu får del av världsmusik som förmedlas genom Mix Musik. En musik som når människor och låter dem mötas oavsett ålder och ursprung. Det finns en urkraft i musiken som behövs och fyller ett tomrum. Satsningen på Kivik Art Centre på Österlen gynnar ett rundare Skåne. Genom att unga får testa olika aktiviteter som att mura och snickra skapas ett engagemang för stadsbyggande, arkitektur och natur, fortsätter Inger Torstensdotter Åhlin (MP), förste vice ordförande Region Skånes kulturnämnd.

I ett pliotprojekt som regionen initierar ska en ny pedagogisk verksamhet för barn och unga utvecklas. Det knyter an till arkitektur, skulptur , stadsbyggnad och natur. Kivik Art centre får 300 000 kronor för projektet ”Bygga konst/Land Arc Kids” för att utveckla och utforma den nya verksamheten för unga mellan 7 och 18 år.

Kivik Art centre på Österlen är pilotproejktets bas, som kombinerar arkitektur, skulptur, natur och stadsbyggnad.

Projektet syftar till att öka intresset och förståelsen för hur olika ämnen förhåller sig till varandra och hur gestatltningen av den offentliga miljön påverkar alla människor.

Starten för projektet planeras starta i år och pågår till slutet av 2019 på Lilla Stenshuvud vid Kivik.

Föreningen för Mixkultur (Mix Musik) får 400 000 kronor från Region Skåne för projektet Världens musik i Skåne – etapp 2. Mix Musik som är en etablerad arena för folk- och världsmusik med Malmö som bas vill skapa ett nätverk av arrangörer i Skåne och utveckla ett turnésamarbete inom världsmusik.

Tillsammans med föreningar i Folkets Hus och Parker samt andra arrangörer ska Mix Musik under etapp 2 av projektet fördjupa samarbetet och arrangera fler konserter som bidrar till ett varierat musikutbud på mindre orter i Skåne.

Genom Mix Musiks kunnande, nätverk och arbete kan också ovana arrangörer utveckla sin verksamhet.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons