Annons

Brons för Persson i nya karatestilen

Sport • Publicerad 18 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Gabriel Persson gör sin första säsong i karatestilen WKF (World Karate Federation). Det är den största sammanslutningen inom karate och är representerad i 130 medlemsländer.

Gabriel har under årets första månader redan ett flertal pallplatser i sin nya karatestil. Vid senaste tävlingen, som var i helgen i Kristianstad, visade han att formen är konserverad.

Annons

Det blev en femteplacering i herrarnas seniorklass i kumite och en bronsplacering i U-21, även det i kumiteklassen. Något som vittnar om att Gabriel nu tillhör toppskiktet inom karaten.

– Gabriel är fortfarande ung och har mycket kvar att lära sig, säger hans coach Kenth Persson.

– Men han har alla förutsättningar att lyckas, han är motiverad, målmedveten och har god stöttning samt får bra förutsättningar från övriga medlemmar i Zanshin Karateklubb.

Det var ett stort internationellt inslag vid Swedish Karate Open som gick i Kristianstad. 79 klubbar med 466 tävlande från Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Nepal, Frankrike, Island, Nigeria, Italien, Bangladesh, England, Kamerun och Saudiarabien var på plats i Arenan.

Gabriel Persson tyckte det var ett bra tillfälle mäta sina krafter mot de andra kombattanterna.

– Alla tävlingar är gyllene tillfällen att lära sig känna in vad som behöver förbättras, säger den 18 årige Tyringebon som för framtiden har siktet högt inställt.

Gabriels klubb Zanshin Karateklubb firar i år sitt 20-årsjubileum. Något de kommer att gör helgen 12-13 maj i Qpoolen i Hässleholm dit de bjudit in en högt graderad tränare från Japan.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons