SKYTTE Christianstad Skyttesällskap arrangerade årets DM i fältskjutning för gevär.
Sport • Publicerad 18 april 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Christianstad Skyttesällskap arrangerade årets DM i fältskjutning för gevär.

Nästan 130 skånska skyttar hade kommit till Rinkaby som inte visade sig från sin bästa sida utan bjöd på kallt och rått väder.

Det var en hel del skyttar på plats från tidningens spridningsområde och dessa svarade för en hel del bra resultat.

Allra bäst gick det för Osbys lag och Loshults veteranskytt Göran Herbertsson som bägge vann DM-guld.

Osby blev DM-mästare för föreningslag. I guldlaget medverkade Bengt Bengtsson, Åge Brunnström och Joakim Widesjö. Tvåa var Össjö och trea kom Skivarp medan det blev en sjätteplats för Loshult.

Det blev dubbelt Göinge i mästerskapet för veteranskyttar.

DM-guldet tog Göran Herbertsson från Loshult som vann före Bengt Bengtsson från Osby medan Skivarpsskytten Jan Göransson tog bronset. Alf Rosenquist från Vinslöv var nära pallen men fick nöja sig med en fjärdeplats.

Det var Osby även på sjundeplatsen genom Åge Brunnström. Herbertsson vann även klassen GF 55 medan Bengtsson var tvåa i GF 65 vilket även Brunnström var i GF 75

Seniorklassen vanns av Lennart Albinsson från Össjö före Fredrik Nilsson från Christianstad. Knislinges Håkan Olsson kom sexa medan Joakim Widesjö blev sjua. I mästerskap kikare blev Rikard Harrysson, Knislinge, femma.