Annons

Andra raka för Glimåkra

FOTBOLL Efter förlusten i premiären mot Fjälkinge tog Glimåkra andra raka segern då de besegrade Åsum hemma på konstgräset med 4-1.
Sport • Publicerad 19 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter förlusten i premiären mot Fjälkinge tog Glimåkra andra raka segern då de besegrade Åsum hemma på konstgräset med 4-1.

– De hade mycket boll vilket gjorde att vi fick jobba mycket i försvaret, säger Glimåkratränaren Rikard Svensson.

Annons

Glimåkra tog ledningen i matchen men gästerna kvitterade omgående. Ett mål av Robin Nordlund gjorde att Glimåkra kunde gå till pausledning med 2-1.

– Även om de hade ett spelmässigt övertag i stort sett hela matchen var det vi som skapade flest chanser, menar Svensson som fick se två hemmamål under den sista kvarten.

Kalle Andersson gjorde 3-1 medan Adam Berner, som spelat allsvensk fotboll i Mjällby, satte 4-1.

– Adam kom in sista kvarten och gjorde mål på sin första bolltouch, berättar Rikard Svensson som var nöjd med försvarsspelet.

– Vi spelade klokt och låg på rätt sida hela tiden. Joel Kronholm var viktig för oss då han täckte skott vid några kritiska lägen. Även André Bengtsson ska ha beröm för sitt slit. I övrigt var det riktigt bra lagarbete.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons