Annons

Kvinna hotad av maskerade män

Hässleholm I söndags kväll försökte två maskerade unga män att tränga sig in i en äldre kvinnas bostad på Ljungdala i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 19 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Männen var maskerade och utrustade med ett spetsigt föremål.

– Det knackade på dörren klockan 21.45. När jag öppnade såg jag två maskerade män, som hotade mig med ett föremål mot huvudet, som kan ha varit en längre käpp, eller pinne. Jag hann inte se vad det var. De sa inget och försökte tränga sig in, men jag hann att dra igen dörren snabbt. Då skadade jag mig i foten, berättar kvinnan, som vill vara anonym, för tidningen.

Annons

Hon ringde polisen, som kom till platsen, men då var gärningspersonerna borta.

– De var tonåringar, eller yngre män och de var svartklädda med bindlar, eller mössor nerdragna över ansiktet med hål för ögonen. Jag blev mycket rädd och nu känns det olustigt. Jag vet ju inte om de kommer tillbaka och jag vill varna andra för att inte öppna för okända, säger kvinnan.

Hon säger att det kan ha varit tre män, eftersom hon fick uppfattningen att en tredje person stod bakom hennes ytterdörr.

Förundersökningsledare Olof Göransson på Hässleholmspolisen tar gärma emot tips från brottskvällen.

– Vi har ännu inga misstänkta, men vi har varit och pratat med de närboende. Har någon sett något är vi intresserade av upplysningar, säger han och fortsätter:

– Signalementet vi har är inte jättebra, men det är troligtvis yngre gärningsmän. Det bor många äldre i området, så de borde ha stuckit ut där och det är inte säkert att de haft mask på sig hela tiden.

Ett äldre par utsattes för ett liknande rånförsök i augusti förra året, även detta på Ljungdala. Men om de två rånförsöken hänger ihop är för tidigt att säga.

– Agerandet är liknande, men eftersom vi inte har några misstänkta är det svårt att avgöra om det finns ett samband, säger Olof Göransson.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons