Annons

Siktar på tre poäng och 13 rätt på tipset

Sport • Publicerad 19 april 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM. Vittsjö GIK mot FC Rosengård. Johanna Andersson.
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM. Vittsjö GIK mot FC Rosengård. Johanna Andersson.

Vittsjö öppnade med ett kryss i derbyt mot KDFF.

– Det var blandade känslor. Man var glad över en poäng samtidigt som man alltid vill vinna. De hade första halvlek medan vi var lite bättre i andra, tycker ”Andy” som signerade en pigg insats.

Annons

Hon gör sin tionde säsong i Vittsjötröjan.

Du ser ut att gå mot en bra säsong?!

– Det känns väldigt bra. Jag är nog lite lugnare med bollen, vi har ökat träningsmängden till nio-tio pass i veckan och så känner jag förtroende – det är kanske en blandning av allt, säger innermittfältaren som blir färdig socialpedagog till sommaren.

Vittsjö startade med en mittfältsdiamant.

– Den funkade inte riktigt som vi hade tänkt oss så det är absolut något vi behöver slipa på. Vi har några olika spelsystem och funkar inte ett kan vi alltid byta.

Spjutspetsen Linda Sällström måste få fler bollar.

– Vi behöver bli mer effektiva när vi ställer om. Linda hade visserligen hård markering men klart att vi ska försöka göra det bättre på söndag.

Då gästar en av förhandsfavoriterna Vittsjö IP.

– Linköping har många nya spelare och man vet inte riktigt var de står. Det kan nog bli så att omställningar blir vår nyckel i den här matchen, man vet ju inte riktigt hur gräsmattan kommer att se ut heller. Duken ligger fortfarande på och vi får vara förberedda på det värsta.

Det värsta?

Annons

– Haha, jag menar att det nog kommer att bli lite guppigt men det tror jag bara gynnar oss, säger ”Andy” som hoppas på massivt stöd från läktarhåll.

– Jag hoppas att Hässleholmsfolket kommer och stöttar oss, det hade varit kul. En jätteeloge till Vittsjöklacken som kom till Kristianstad, det känns som man har en extra spelare med det stödet i ryggen, säger ”Andy” och avslöjar att Vittsjöspelare kommer att stå på stortorget i Hässleholm och dela ut fribiljetter vid lunchtid i morgon.

Över till tipset. Att tippa 13 lokala matcher är minst sagt...klurigt.

– Haha, jag har verkligen försökt googla alla tabeller som jag har kunnat hitta men det är svårt eftersom det är så tidigt på säsongen. Och så är det svårt att veta vilka som spelar eller inte i de lägre divisionerna, hur seriöst de tar det. Tänk om jag får 13 rätt, det hade varit helt sjukt, säger ”Andy” och skrattar.

Ettan i match nummer ett är given. Hon plitar också ner ettor på Rökes och IFK Osbys damer.

– Röke har ett bra lag och nu har de förstärkt med Emma Sjödahl så jag tror på dem. Osby är duktiga, vi har ju ett par tjejer därifrån som tränar med oss.

– Och så tror jag på Hässleholmslagen (IFK och HIF), det måste man ju göra även om jag inte har så bra koll på dem.

Pappa Stefan ”Messer” Andersson är sportchef i nykomlingen Nosaby som toppar tvåan på full pott efter två omgångar.

– Han är rätt nöjd just nu.

Med pappa i Nosaby borde du väl ha lite bättre koll?

Annons

– Jo, jag får bättra mig och i alla fall försöka se matcherna som går i Hässleholm.

Johannas rad:

112 X11 1XX 212X

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons