Annons

Bröderna Jönsson skiftar

Sport • Publicerad 20 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

De bägge bröderna, med Sösdala MK som klubbadress, är bägge på plats i morgon då 2018 års SM-serie inleds på klassisk motormark i Saxtorp.

Trots att Jesper och Pontus båda är unga med sina 24, fyller 25 om en månad, respektive 22 år kan de räknas som veteraner i årets startfält.

Annons

Båda bytte klass förra året. Pontus gick upp i MX 1 medan Jesper körde den lättare klassen MX 2. I båda fallen med gott resultat då bröderna blev trea i sina klasser.

Men till årets SM byter båda tillbaks till sina gamla klasser.

– Då de ändrat reglerna så att det går att köra i 250 cc med en tvåtaktsmotor tyckte jag det kunde vara kul att byta, säger Pontus Jönsson som satsar på en topplats med sin Husqvarna.

– Även om VM-åkarna Albin Östlund och Anton Gole samt EM-vinnaren 2015, holländaren Nick Kouwenberg, kör i klassen så siktar jag på att vara med och tampas om segern.

Jesper Jönsson blev svensk mästare i MX 1-klassen både 2015 och 2016.

– Skönt att vara tillbaka på gamla hojen. Jag trivs bra med min 450-kubikare.

– Filip Bengtsson är tillbaka i år och kör SM så det kommer att bli tufft.

Bröderna Jönsson satsar numera inte lika hårt på motocrossporten. De har bägge heltidsjobb vilket gör att de inte längre kör utomlands. Jesper är inom försäkringsbranschen me-dan Pontus jobbar i en MC-butik. Båda fortsätter dock att tävla på hemma-plan.

– Det gäller skaffa sig rutiner, att jobba upp flåset och sedan behålla det under säsongen, menar Jesper.

– Jag känner mig oerhört sugen på att tävla igen efter den långa och kalla vintern, säger Pontus.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons