Annons

Industrinatt på gång

Hässleholm Nästa onsdag, den 25 april, har traktens ungdomar möjlighet att bekanta sig med lokala företag när evenemanget Industrinatten går av stapeln.
Hässleholm • Publicerad 20 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Industrinatten på Göinge Bil Lastvagnar 2016. Årets Industrinatt går av stapeln nästa onsdag.            foto: Carl Johan Bauler/arkiv
Industrinatten på Göinge Bil Lastvagnar 2016. Årets Industrinatt går av stapeln nästa onsdag. foto: Carl Johan Bauler/arkiv

– En kraftsamling av aktörerna i området som visar upp sig för ungdomarna, säger Pia Holmberg från Industriella Utvecklingscentra Syd.

I nordöstra Skåne samverkar Hässleholm och Kristianstad kommun och i år kommer Industrinatten att utgå från Optimera Tennishallen i Hässleholm.

Annons

En av industribranschens största utmaningar inför framtiden är att trygga kompetensförsörjningen. Bland annat väntar ett stort antal pensionsavgångar och nu vill man se till att ungdomar får upp ögonen för jobben i branschen. Ett möjligt hinder på vägen kan dock vara förutfattade meningar om vad arbetet i branschen många gånger de facto innebär.

– Numera består industrin av mycket automatisering och robotisering. Tungt och monotont arbete i är i mångt och mycket ett minne blott, menar Pia Holmberg.

Industrinatten arrangeras på ett flertal orter i landet och har gjort så sedan 2014.

Enligt Pia Holmberg har de ännu inte kunnat göra några statistiska mätningar angående evenemangets effekter och resultat, något de strävar efter att kunna göra i framtiden. Responsen har de istället fått på andra vis.

– Vi hör ju en hel del. Många ungdomar säger: ”Wow, det här hade vi inte väntat oss” efter att de deltagit. De överraskas nog av att det finns många arbetsplatser med möjlighet till bra lön och utveckling, säger hon.

Vilka lokala aktörer som medverkar i årets Industrinatten samt hålltiderna finns att läsa på industrinatten.se.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons