Annons

Bent fick en allvarlig lunginflammation –slipper vara inlagd

hässleholm ‑ Jäkla skit med lunginflammation. Men det är mitt eget fel, säger Bent Kristiansen och häller upp en kopp kaffe.
Hässleholm • Publicerad 23 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Han är glad för att mobila teamet finns.

‑ Jag slipper ligga inne på sjukhuset. Det är bättre att vara hemma. Det känns tryggt att de kommer. De tar prover och tankar mig med antiobitika och ser till att jag mår bra. Över helgen klarar jag mig själv och jag blir ju friskare allt eftersom.

Annons

Bent Kristensson, 75, har jobbat som resemontör i hela sitt liv. Han har jobbat i flera länder och alltid varit frisk.

Han kom med sina föräldrar från Danmark till Skåne i början på 50-talet då hans pappa fick jobb på en gård.

‑ Det var svårt i Danmark åren efter kriget och många åkte till Sverige där det behövdes arbetskraft.

Han stannade kvar här och bildade familj.

Frun dog för några år sedan, men han har skaffat sig en flickvän. Barnen hälsar ofta på hemma hos honom.

Bent Kristensen har husvagn, som han bor i hela sommaren. Den står i Lerberget utanför Höganäs. I påsk renoverade han den.

‑ När vi hade dragit ner husvagnen till Höganäs var det kallt som fan. Jag började lägga golv och tog av mig tröjan. Sedan stog jag i kylan länge.

Det hade sitt pris. På kvällen orkade han inte ens lyfta en kaffekopp och han började hosta.

Dagen efter körde han hem och några dagar senare däckade Bent Kristensen totalt.

‑ Jag fick åka med ambulans till sjukhuset och där körde de i mig stark antibiotika direkt. Läget var rätt allvarligt. Hade jag inte kommit in så hade jag förmodligen inte suttit här nu.

Annons

Bent Kristensen är mycket nöjd med mobila teamet, som gör, tror han, honom friskare fortare, eftersom han får vara hemma.

‑ Jag är ju inte 25 år längre. Det har jag insett och därför får jag väl vara försiktigare med vad jag gör. Men en sak är klar och det är att jag ska bo i husvagnen hela sommaren.

bild 1/2
Bent Kristiansen fick besök av Mobila teamet
Bent Kristiansen drabbades av svår lunginflammation och får  hjälp av mobila teamet som kommer hem och ser till att han får sin antibiotika och mår bra.       Foto: Stefan Olofson
Bent Kristiansen fick besök av Mobila teamet
Bent Kristiansen drabbades av svår lunginflammation och får  hjälp av mobila teamet som kommer hem och ser till att han får sin antibiotika och mår bra.       Foto: Stefan Olofson
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons