Annons

Förre SD-politikern Åsa Erlandsson går till nytt parti

Hässleholm I februari uteslöts Åsa Erlandsson ur Sverigedemokraterna efter att ha anklagats för att vara illojal mot partiet och Patrik Jönsson (SD). Nu går hon med i det nystartade Kommunens röst.
Hässleholm • Publicerad 24 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Åsa Erlandsson.  Foto: Magnus Wahlström
Åsa Erlandsson. Foto: Magnus Wahlström

– En följd av mitt intresse för samhällsfrågor, speciellt det som rör vård och omsorg. Jag vill verka för att våra äldre och handikappade ska få en trygg och säker vård och omsorg, säger hon i ett pressmeddelande och nämner vikten av att kommunen underlättar byggandet av seniorboende och tillgänglighetsanpassade lägenheter.

Kommunens röst startades av de avhoppade Sverigedemokraterna Ulf Erlandsson (make till Åsa), Michael Strömberg och Håkan Spångberg. De sade sig vara trötta på ”käbblet och maktstriderna” i hässleholmspolitiken och ville göra medlemmarna delaktiga genom direktdemokrati.

Annons

Rent praktiskt sker det via en app som gör att medlemmarna kan vara med i omröstningar på nätet.

Efter turbulensen kring Ulf Erlandsson förra vintern avsade sig Åsa Erlandsson alla politiska uppdrag i kommunen och satsade allt krut på regionen – där hon i somras också öppet utmanade Patrik Jönsson om regionrådsposten.

I februari uteslöts hon efter att ha blivit anklagad för att vara illojal. Hon sitter kvar som politiskt oberoende på sina poster i regionen, mandatperioden ut.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons