Annons

Taxehöjning återremitterad

Hässleholm Det förslag till taxehöjning för kommunens prövning och tillsyn av främst avlopp och bergvärme som lagts fram av miljökontoret gick inte igenom i kommunfullmäktige.
Hässleholm • Publicerad 24 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det förslag till taxehöjning för kommunens prövning och tillsyn av främst avlopp och bergvärme som lagts fram av miljökontoret gick inte igenom i kommunfullmäktige.

Ärendet återremitterades efter förslag från Lena Wallentheim (S) och efter votering som gav resultatet 31-29 till förmån för att beslut skulle tas under fullmäktigemötet. Men nu blev det istället en minoritetsåterremiss.

Annons

Nu ska ärendet utredas för att få fram ett sätt att effektivisera miljökontorets tillsyn.

Enligt miljökontoret är taxeändringen ett sätt för de som vidtar en åtgärd eller driver en verksamhet ska bekosta en större del av tillsyn och handläggning, åtminstone vad gäller avlopp och bergvärme. På så vis skulle tillsynen inte behöva finansieras via allmänt skatteuttag, enligt miljökontoret.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons